Kurkistus ChemBio 2019 -tapahtumaan

Kemiantiimimme osallistui 27.–28.3. järjestävään ChemBio 2019 – tapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa näytteilleasettajan roolissa. ChemBio on Suomessa tärkein kemian ja bioalan kohtaamispaikka, johon osallistuu yli 4000 kävijää ja yli 140 näytteilleasettajaa. Tapahtumassa on mielenkiintoista ohjelmaa ja seminaareja ajankohtaisista asioista.

Nobelistit Barry Sharpless (vas.), Ada Yonath ja Fraser Stoddart sekä professori Ari Koskinen lavalla.

Tänä vuonna ChemBion ehdoton vetonaula oli kolmen nobelistin paneelikeskustelu, jonka aiheena oli tiede, sen tulevaisuus ja rooli yhteiskunnassa. Paneelissa keskustelivat Barry Sharpless, Ada Yonath ja Fraser Stoddart sekä keskustelua johti professori Ari Koskinen.

Muita mielenkiintoisia seminaariaiheita olivat mm. ”Future of food – mitä syömme tulevaisuudessa” sekä ”Äly ja tekoäly – lyömätön yhdistelmä”, joten aiheita oli varmasti jokaisen makuun kattavasti. Näytteilleasettajiakin oli tapahtumassa varsin monipuolisesti kemian ja biotekniikan aloilta erilaisista palveluntarjoajista aina laboratoriolaitevalmistajiin. Tutkimalla tapahtuma-aluetta sai helposti käsityksen siitä, missä kemian ja biotekniikan alalla ollaan ja mihin suuntaan kehitys on menossa. Seminaarien ja näyttelytapahtuman ohella ChemBio tarjosi erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiselle, olihan paikalla kattavasti vierailijoita eri puolilta Suomea ja myös ulkomailta.

LAINE Intellectual Property

Laine IP oli ensimmäistä kertaa mukana ChemBio-tapahtumassa ja ajoitus olikin mainio juuri uudistuneen brändimme esittelyn kannalta. Osastollamme vierailijat pääsivät tutustumaan mm. asiakkaidemme tuotteisiin, joiden IPR-suojauksessa olemme toimineet asiantuntijoina.

Konkreettisten esimerkkien innostamina patentointi ja tavaramerkkien suojaus herättivätkin messuvieraissamme loistavia kysymyksiä, joihin asiantuntijamme saivat ahkerasti vastailla.

Jos et päässyt ChemBioon tällä kertaa, niin seuraava mahdollisuus on huhtikuussa 2021, jolloin se järjestetään yhdessä PulPaper –tapahtuman sekä Helsinki Chemicals Forumin kanssa. Tapahtumasta on siis tulossa entistäkin monipuolisempi ja mielenkiintoisempi. Nähdään messuilla!

Kirjoittaja

Jaa artikkeli