Laine IP Oy vastaa Manuaalin päivityksestä

  • Uutiset
  • 3.8.2021

Laine IP Oy on ottanut hoitaakseen IPR-alan tunnetuimman maakohtaisen käsikirjan päivittämisen Suomen osalta. Kluwer Law International’in julkaisema, jo vuodesta 1927 tunnettu käsikirja “Manual for the Handling of Applications for Patents, Designs and Trade Marks Throughout the World” tunnetaan myös nimillä ”Manuaali” tai ”Ruskea kirja”.

Maksullisessa teoksessa, joka on saatavilla myös sähköisesti, esitetään kustakin liki 240 maasta perustiedot eri teollisoikeuksista, eli patenteista, tavaramerkeistä, hyödyllisyysmalleista ja mallisuojista. Teoksesta löytyy mm. patentoitavuuden vaatimukset, mahdollisesti tavaramerkillä suojattavat merkkityypit sekä tieto mallisuojien virallisista maksuista. Manuaalia käytetäänkin ympäri maailmaa patenttivirastoissa, asiamies- ja lakitoimistoissa sekä teollisuudessa perustietolähteenä. Yksi Manuaalin eduista on myös se, että sitä päivitetään säännöllisesti, muutaman kerran vuodessa.

Laine IP:n asiamiehet Kaisa Suominen ja Tom-Erik Hagelberg ovat ylpeitä siitä, että heidät on valittu tämän laajalti tunnetun tietolähteen päivittäjiksi ja näin todettu luotettaviksi Suomen teollisoikeuksien osaajiksi.

Lue lisää

Jaa artikkeli