IPR-salkun optimointi ja vuosihuolto

Tiedätkö, mitä IPR-salkussasi on? IP-oikeuksien hankkiminen, niihin investoiminen ja niiden ylläpitäminen maksamalla vuosi- tai uudistusmaksuja on perusteltua vain, jos oikeuksilla on arvoa liiketoiminnassasi nyt tai lähitulevaisuudessa. Turhaa painolastia ei kannata salkkuun kerätä, mutta päätökset salkun karsimisesta on syytä tehdä huolella – rauennutta patenttia ei lähtökohtaisesti ole mahdollista saattaa uudelleen voimaan.

Linjakkaita IP-oikeuksia

Me autamme sinua optimoimaan IPR-salkkusi sisältöä ja tekemään päätöksiä muutostarpeista. Siinä missä sinä itse olet paras asiantuntija oman liiketoimintasi luonteesta, tavoitteista ja markkinaympäristöstä, me osaamme arvioida salkussasi olevien oikeuksien suojapiiriä ja käyttökelpoisuutta yrityksesi teknologian suojaamisessa halutuilla markkina-alueilla. Annamme sinulle perusteltuja suosituksia salkun täydentämiseksi jättämällä uusia hakemuksia ja toisaalta karsimiseksi antamalla oikeuksien raueta.

Isojen liiketoimintamuutosten, kuten uusille markkinoille siirtymisten, tuotelanseerausten ja yrityskauppojen kynnyksellä ehdotamme, että istumme yhdessä alas ja teemme perusteellisemman arvion siitä, ovatko salkkusi patentit ja tavaramerkit linjassa tulevien muutosten kanssa.

Patentti on mahdollista pitää voimassa 20 vuoden ajan maksamalla virastoon vuosimaksut. Tavaramerkkirekisteröinti pitää uudistaa kymmenen vuoden välein, mutta uudistusten määrälle ei ole ylärajaa. Mallisuojarekisteröinti on ajallisesti rajattu niin että voimassaoloaika on tyypillisesti enintään 25 vuotta. Suomessa rekisteröinti pitää uudistaa viiden vuoden välein. Hoidamme vuosi- ja uudistusmaksut niin Suomessa kuin ulkomailla.

Varaa huolto

Salkkukatsaus kannattaa tehdä säännöllisesti. Soita niin sovitaan huoltoaika!