Valikko ☰
kaisa_suominen

Kaisa Suominen

Eurooppapatenttiasiamies, UPC-edustaja

biomateriaalit, kemia

Puhelin: +358 9 6859 5631

Sähköposti: kaisa.suominen@laineip.fi

Työkielet: suomi, englanti, ranska, saksa

”Patenttiasiamiehen työssä saan sovittaa yhteen luontaisen uteliaisuuteni ja taipumukseni tarkkuuteen. Pidän erityisesti siitä, että voin tehdä töitä tekniikan eri aloilla ja oppia uutta joka päivä. Tavoitteeni on tehdä asiakkaan elämä mahdollisimman helpoksi patenttiasioissa – on hienoa nähdä kinkkisen tapauksen eteneminen patentiksi ja tyytyväinen asiakas. Tulevien patenttiasiamiesten kouluttaminen ja Euroopan patenttisopimuksen kehityksen seuraaminen tuovat mukavaa vaihtelua päivittäiseen työhön.”

Kaisa liittyi joukkoomme 1.6.2020 ja aloitti asiamiehenä kemian tiimissä. Kaisan palveluihin kuuluvat patenttihakemusten laatiminen, väitteet, valitukset, eurooppapatentit ja patenttiasiamiesten kouluttaminen. Kaisa tarjoaa yleistä koulutusta sekä patenttialan konkareille että patenttiasiamiehiksi haluaville, ja valmennusta Euroopan patenttiviraston asiamiestutkinnon (EQE) ja erityisesti sen lakia koskevan D-osan selättämiseksi. Hän on myös Visser’s Annotated European Patent Convention -teosta ylläpitävän tiimin jäsen sekä editor.

Koulutukseltaan Kaisa on materiaalitekniikan DI (Tampereen teknillinen korkeakoulu TTKK), lisäksi hän on opiskellut kemiaa Université Louis Pasteurissa Strasbourgissa, Ranskassa. Hän on myös suorittanut epi/CEIPI ”Patent Litigation in Europe”-kurssin (2006-2007), sekä kurssin UPC-osan (2014).

Kaisa suoritti EQE-tutkinnon 2003 ja on vuodesta 1998 lähtien toiminut vaativissa asiamiestehtävissä patenttitoimistoissa ja teollisuudessa.

Hän on jäsenenä Patentti-Insinöörit ry:ssä ja Suomen teollisoikeudellisessa yhdistyksessä.

IPR-palvelut

  • Patentit ja hyödyllisyysmallit, väite- ja valitusasiat, patentinloukkausanalyysit, suojapiirianalyysit, Euroopan patenttisopimus (EPC)

Erityisosaaminen

  • Toimialat: Materiaalitekniikka (erityisesti biomateriaalit), kemia, mekaniikka
  • Euroopan patenttisopimus ja EPO:n käytännöt